laupäev, 7. aprill 2018

Vastlakuklid

Vastlakuklid
VASTLAKUKLID
  • 900 g nisujahu
  • 50 g pärmi
  • 5 dl piima
  • 2 sl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 200 g sulatatud võid
  • 1 tl soola
  • 1,5 tl kardemoni
  • pintseldamiseks 1 muna
TÄIDIS:
  • 4 dl 35% vahukoort
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g pohlamoosi
  • kaunistamiseks tuhksuhkrut
Vedelda pärm leiges piias ning lisa suhkur ja pool jahukogusest. Sega hästi läbi ja jäta sooja kohta rätikuga kaetult tunniks kerkima. Kerkinud tainale lisa sool, kardemon, ülejäänud jahu, munakollased ja sulatatud või. Sõtku tainast nii kaua, kuni see on läikiv ja lööb kausi küljest lahti. Jäta tainas kaetuna veel 1-2 tunniks kerkima (vahepeal sõtku alla). Rulli kerkinud tainas lahti, keera peenikeseks rulliks ja lõika ühesuurusteks pätsikesteks. Vormi pätsidest laua peal käega tugevasti surudes kuklid ja pane need ahjuplaadile kerkima. Kerkinud kuklid pintselda üle lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-220-kraadises ahjus 10-15 minutit. Valmis kuklid pintselda üle veega ja kata puhta rätikuga. 

Täidise valmistamiseks vala jahutatud vahukoor kaussi. Lisa suhkur ja vanillisuhkur ning vahusta. Lõika kuklil pealt koonusekujuline tükk koos koorikuga, täida tekkinud õõnsus pohlamoosi ja vahustatud koorega ning aseta lõigatud tükk tagasi peale. Puista kuklid üle tuhksuhkruga.

Retsept on pärit raamatust:
"Eesti perepeod" Harri Ilves, Lia Virkus, Tiina Väljaste

Lõbusat küpsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar