Kasuta Kalewi rukkijahu, Saaremaal Tutku talus jahvatatud täisterajahu ning purustatud rukkiteri. Leivale põnevama maitse andmiseks võid panna juurde magusaid ja soolaseid lisandeid.
Juuretisega vormileib |
Valmistusaeg: 2 päeva
EELTAINAS:
- 0,5 l vett
- 1,5 dl juuretist
- 1 dl maltoosat
- 3 dl Kalewi rukkijahu
KÜPSETAMISE PÄEVAL:
- 3 tl soola
- 1 dl rafineerimata suhkrut
- 2 dl purustatud rukkiteri
- 3 dl Kalewi rukkijahu
- 3 dl täisterarukkijahu
Küpseta leiba 250kraadises ahjus 20 minutit. Vähenda kuumust ning küpseta 220 kraadi juures 10 minutit ja 200 kraadi juures 10 minutit.
Retsept on pärit raamatust:
"Leivad, saiad, sepikud" Lia Virkus, Pille Enden, Ivika Türkson
Mõnusat küpsetamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar