laupäev, 7. aprill 2018

Lihtne kodusai

Oi kui mõnus on perel ärgata ahjust tuleva saialõhna peale! Määri saia peal võid või moosi - ikka maitseb ta sama hää!
Lihtne kodusai

LIHTNE KODUSAI
  • 50 g pärmi
  • 7,5 dl vett
  • 1 sl suhkrut
  • 1 sl soola
  • 2 sl õli
  • 14-15 dl nisujahu (pool võib olla ka täisteranisujahu) 
Lahusta pärm väheses leiges vees või hõõru veidikese soola ja suhkruga vedelaks. Lisa ülejäänud käesoe vesi, sool, suhkur, õli. Sega vähehaaval hulka jahu, sõtku ühtlaseks tainaks. Jäta räti alla kerkima umbes tunniks. Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud lauale ja jaga kaheks. Vormi mõlemast tainaosast ümar või piklik päts. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel 30 minutit kerkida. Küpseta 200kraadises ahjus 30-40 minutit.

Retsept on pärit raamatust:
"Leivad, saiad, sepikud" Lia Virkus, Pille Enden, Ivika Türkson

2 SAIA
Ahi: 200 kraadi
Valmistusaeg: 15 minutit + 1,5 tundi kerkimiseks + 30-40 minutit ahjus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar