Juuretisega valminud puhas rukkileib on tervislik ja säilib kaua. Hea lisameki annab leivale suitsuliha.
|
Rukkileib suitsulihaga |
RUKKILEIB SUITSULIHAGA
- 2 sl juuretist (vaata blogist juuretise tegemiseõpetust)
- 5 dl vett
- 5-6 dl täisterarukkijahu
- 5-6 dl lihtrukkijahu
- 3 tl soola
- 1 dl fariinsuhkrut
- 2 dl rukkihelbeid
- 100 g suitsuliha või -peekonit
Sega juuretis käesooja vee ja 2 dl lihtrukkijahuga. Kata nõu toidukilega. Jäta 12 tunniks sooja kohta seisma. Sega siis juurde sool, suhkur, rukkihelbed ja ülejäänud jahud, sõtku ühtlaseks. Lõika suitsu liha või -peekon väikesteks kuubikuteks, sega taina hulka. Tõsta tainas 1-liitrisse võitatud vormi. Lase 5-6 tundi soojas kohas rätiku all kerkida. Küpseta ahjus 250 kraadi juures 15 minutit. Alanda temperatuur 200 kraadile ja küpseta veel 45 minutit.
Retsept on pärit raamatust:
"Leivad, saiad, sepikud" Lia Virkus, Pille Enden, Ivika Türkson
1 LEIB
Ahi: 200-250 kraadi
Valmistusaeg: 25 minutit + 12 tundi hapendamiseks + 5-6 tundi kerkimiseks + 1 tund ahjus
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar