Üks mõnus suvine õunakook, mida vanaema juurde minnes alati saab!
|
Vanaema õunakook |
Vaja läheb:
- 500-600 g õunu
- 2 muna
- 150-200 g suhkrut
- pisut soola
- 1 klaas petipiima või kooresegust hapupiima
- 180 g jahu
- pool teelusikat söögisoodat
- vormi määrimiseks võid, riivsaia
Õunad kooritakse ja lõigatakse väikesteks tükkideks. Munad vahustatakse suhkruga, lisatakse hapupiim, pisut soola, söögisoodaga segatud jahu ja õunatükid. Taigen pannakse võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi või ümmargusele pannile ja küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus umbes 20-25 minutit. Seda kooki võib küpsetada ka ahjupannil. Ühe tavalise ahjupannitäie jaoks võetakse toiduaineid 1 1/2 - 2 kordses koguses.
Retsept on pärit raamatust:
"Saiad, pirukad, koogid" Ida Savi
Magusat küpsetamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar