laupäev, 7. aprill 2018

Juuretise valmistamine

Leivategu algab juuretsisest. Selle tegemine ei ole raske, kuid valmistamisek varu aega! See võtab mitu päeva aega!
Juuretis 

Alustuseks pudista paar kääru head tumedat rukkileiba pisikesteks tükkideks. Vala peale 2-3 dl toasooja keefirit. Sega ja jäta sooja kohta rätiku alla seisma. Käärimine kestab 2-3 päeva, mille jooksul tasub juuretisealget aeg-ajalt segada.
Kuidas ma arusaan, millal juuretis on valmis?
  • Juuretis on valmis, kui see lõhnab hapukalt ja kobrutab vahuselt. 
Retsept raamatust:
"Leivad, saiad, sepikud" Lia Virkus, Pille Enden, Ivika Türkson

Lõbusat katsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar