laupäev, 7. aprill 2018

Hapendatud seened

Hapendatud seened
Head hapendatud seened ei vaja õoete midagi juurde - võtad purgist ja sööd niisama. Ent neid võib ka anda liha- ja köögiviljaroogade kõrvale salatiks, teha soustiks või supiks.

HAPENDATUD SEENED
  • 1 l keedetud seeni
  • 3 sl jämedat soola
  • pihutäis mustsõstralehti
  • kimp tillivarsi
  • 3 küüslauguküünt
Keeda seened läbi kahest veest, vahepeal võta mitu korda vahtu. Teise keeduvette pane natukene äädikat ja jämedat soola. Kupatatud seened pese läbi ja jäta mõneks tunniks külma vette likku. Siis pane seened marlisse või vanasse padjapüüri nõrguma ja tõsta vajutuseks peale kivi, et kogu vedelik voolaks välja. Lase järgmise päevani nõrguda. Lao seened purki vaheldumisi küüslaugu, mustsõstralehtede, tilli ja jämeda soolaga. Sulge purgid õhukindlalt ja vii jahedasse keldrisse. 

Retsept on pärit raamatust:
"Eesti perepeod" Harri Ilves, Lia Virkus, Tiina Väljaste

Mõnusat proovimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar