laupäev, 7. aprill 2018

Kruubipuder

KRUUBIPUDER

KOOSTISAINED

  • 8 dl vett või puljongit
  • soola
  • 2 spl võid või rasva
  • 2,5 dl odrakruupe
  • 200 g suitsuliha
  • 2 sibulat
  • 50 g röstitud metsapähkleid 
 VALMISTAMINE
  • Kruubid pesta ja leotada külmas vees 2-4 tundi.
  • Vesi või puljong kuumutada keema, lisada sool ja rasvaine ning kruubid.
  • Keeta tasasel tulel või küpsetada ahjus, aeg-ajalt segades, kuni kruubid on täiesti pehmed.
  • Suitsuliha lõigata viiludeks ja praadida. Sibulad lõigata viiludeks ja praadida kuumas võis kuldkollaseks. Praetud lihaviilud ja sibularõngad segada pudru sisse.
  • Serveerimisel lisada metsapähkleid.
Retsept: http://www.toidutee.ee/rahvustoidud-retseptid/pearoad/kruubipuder/10

Mõnusat kokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar