Küpsenud leiva pealispind määri võiga, siis jääb koorik pehme ja läikiv. Nii vormi määrimiseks kui ka hiljem leivakooriku pehmendamiseks on hea kasutada võipaberi pakendit. Sinna jääb enamasti jst parasjagu võid, et need toimetused ära teha.
Lase leival jahtuda küpsetusrestil, siis pääseb õhk ka küpsetise alla ning selle põhi ei jää nätske. Kui pealispind on võiga määritud, kata leib võipaberitega. Nende peale pane puhas köögirätik ja kõige peale villane pleed. Lase leival 2-3 tundi teki alla järelvalmida.
Kui kohe ahjust võetud leiba sööma asuda, võid tunduda, et leib on tooreks jäänud.
Täiesti jahtunud leiva võid pakkida kilesse, juuretisega valmistatud leib ei hakka hallitama ka pärast nädalast seismist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar