laupäev, 7. aprill 2018

Puuviljaleib

Kuivatatud puuvilju sisaldav ja kergelt meega magustatud leib on ühtaegu tervislik ja maitsev ning lihtne teha. Tuleb ained kokku segada ja päts ahju panna. Leib maitseb imehea soojalt koos võiga.

Puuviljaleib

PUUVILJALEIB

  • 1 dl mandleid
  • 2 dl jämedalt hakitud kuivatatud puuvilju (nt ploome ja aprikoose)
  • 2 dl jämedaid kaerahelbeid või rukkihelbeid
  • 5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl soola
  • 0,5 dl vedelat mett
  • 4 dl maitsestamata jogurtit

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Haki jämedalt mandlid ja rösti suurel pannil, kuni need muutuvad jumekamaks. Sega hulka kaera- või rukkihelbeid ja rösti veel veidi. Jäta jahtuma! Ühenda kõik kuivad ained suures kausis, lisa jogurt ja mesi ning sega ühtlaseks. Pane tainas 1,5 liitrisesse küpsetuspaberiga voodertatud keeksivormi. Küpseta ahju alumisel siinil 40-50 minutit. Tõsta leib restile, kata rätiga ja lase jahtuda.

1 LEIB
Ahi: 200 kraadi
Valmistusaeg: 15 minutit + 40-50 minutit ahjus

Retsept on pärit raamatust:
"Leivad, saiad, sepikud" Lia Virkus, Pille Enden, Ivika Türkson

Vahvat kokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar