Puuviljaleib |
PUUVILJALEIB
- 1 dl mandleid
- 2 dl jämedalt hakitud kuivatatud puuvilju (nt ploome ja aprikoose)
- 2 dl jämedaid kaerahelbeid või rukkihelbeid
- 5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl söögisoodat
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 1 tl soola
- 0,5 dl vedelat mett
- 4 dl maitsestamata jogurtit
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Haki jämedalt mandlid ja rösti suurel pannil, kuni need muutuvad jumekamaks. Sega hulka kaera- või rukkihelbeid ja rösti veel veidi. Jäta jahtuma! Ühenda kõik kuivad ained suures kausis, lisa jogurt ja mesi ning sega ühtlaseks. Pane tainas 1,5 liitrisesse küpsetuspaberiga voodertatud keeksivormi. Küpseta ahju alumisel siinil 40-50 minutit. Tõsta leib restile, kata rätiga ja lase jahtuda.
1 LEIB
Ahi: 200 kraadi
Valmistusaeg: 15 minutit + 40-50 minutit ahjus
Retsept on pärit raamatust:
"Leivad, saiad, sepikud" Lia Virkus, Pille Enden, Ivika Türkson
Vahvat kokkamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar