KIIRSOOLATUD KURGID
Kiireks hapendamiseks vali väikesed ühesuurused kurgid. Pese kurgid
hoolega puhtaks, soovi korral lõika varreotsad ära. Võimaluse korral
leota kurke jääkülmas vees 6-12 tundi.
Lao kurgid klaaspurki kihiti mustsõstralehtede, küüslauguküünte ja
tillivartega, soovi korral lisa ka kooritud ja viilutatud värsket
mädarõigast või hakitud mädarõikalehti. Võib lisada ka sinepi-ja
koriandriseemneid. Pealmine kiht olgu mustsõstralehed, millele aseta
vajutis.
Keeda soolvesi ja vala see kuumalt kurkidele. Kurke võib maitsma
hakata juba siis kui soolvesi on jahtunud aga järgmisel päeval on juba
väga maitsvad.
- 2 sl soola liitri vee kohta annab keskmise soolasusega kurgid. Kui Sulle meeldivad vähem soolased kurgid, siis võid soola vähem lisada (1 kerge kuhjaga supilusikatäis).
- Paljud teevad "malasolenaja kurke" külma veega. Ka nii võib, siis vajavad kurgid lihtsalt veidi kauem aega valmimiseks.
- väiksemaid krõmpse avamaakurke
- mustasõstralehti
- tillivarsi ja -õisikuid
- küüslauku
- mädarõigast
- soovi korral sinepiseemneid
- soovi korral koriandriseemneid
- Soolvesi:
- 1 l vett
- 2 sl jämedat soola
- 1 tl suhkrut
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar